Quiches met erwtjes en boontjes

35 MIN
4 personen
Quiches met erwtjes en boontjes

Een heerlijke quiche voor de lente is deze met erwtjes en boontjes. Lekker vegetarisch en makkelijk te bereiden. Serveer met een slaatje voor de lunch.

Ingrediënten

  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 150 g doperwten
  • 300 g sperziebonen
  • 4 eieren
  • 4 el room
  • 2 el bieslook, gehakte
  • 1 el dille, vers gehakte
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Blancheer de doperwtjes 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.
  3. Haal de boontjes af. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.
  4. Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Vermeng met de bieslook en de dille.
  5. Verdeel de vellen bladerdeeg over 4 ronde bakvormpjes.
  6. Schep de groenten op de deegbodempjes en schenk er het eiermengsel over.
  7. Bak de quiches 25 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 367.81 kcal
Koolhydraten 28.07 g
waarvan suikers 5 g
Vet 22.24 g
waarvan verzadigd 9.36 g
Proteïnen 13.11 g
Vezels 5.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin