Quiche met zalm en broccoli

55 MIN
4 personen
Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli, veruit de meest gemaakte quiche. Het is dan ook een heerlijke combinatie. In een half uurtje tijd serveer je deze topper. Een gemengde sla met vinaigrette past hier ook prima bij. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 300 g zalmfilet
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 broccoli
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el vinaigrette
  • 3 eieren
  • 150 ml room
  • 80 g gratinkaas
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Leg het vel bladerdeeg in een vierkante quichevorm. Prik er gaatjes in. Bedek met een bakpapier en vul met bakparels en bak 15 min. voor in een oven van 180 °C.
  2. Snij de broccoli in roosjes. Kook ze 5 min. voor in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Snij de lente-ui in ringen. Snij de zalm in blokjes.
  3. Doe de eieren, de room, de lente-ui en de helft van de gratinkaas in een mengkom en meng goed, kruid met peper en zout.
  4. Haal het voorgebakken deeg uit de oven en verwijder de bakparels. Schik er de blokjes zalm en de broccoliroosjes op. Giet er het eimengsel over. Overstrooi met de rest van de gratinkaas.
  5. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven en serveer met de gemengde sla met vinaigrette.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 648.78 kcal
Koolhydraten 26.79 g
waarvan suikers 6.37 g
Vet 46.83 g
waarvan verzadigd 19.53 g
Proteïnen 28.63 g
Vezels 5.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin