Quiche met zalm en broccoli

40 MIN
2 personen
Quiche met zalm en broccoli

Zalm en broccoli is een klassieke én overheerlijke combinatie. Vandaag maken we er een quiche mee, heel gemakkelijk om te maken, want de oven doet zo goed als al het werk. Smaakt zowel goed warm, eerder lauw of zelfs koud als er restjes zijn voor de lunch de volgende dag!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 broccoli
  • 200 g zalmfilet
  • 3 bio-eieren
  • 40 g gratinkaas
  • 1 brikje lichte room
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C. Leg het vel bladerdeeg met het bakpapier in een ronde quichevorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bedek met een bakpapier en vul met bakparels (of een ander gewicht zoals ongekookte rijst) en bak 20 minuten voor.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de broccoliroosjes 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Snij de zalm in blokjes. Doe de eieren, de helft van de gratinkaas en de room en in een mengkom en meng goed, kruid met peper en zout. Verdeel de blokjes zalm en broccoliroosjes over het voorgebakken deeg en schenk er het eimengsel bij. Strooi er de rest van de gratinkaas over. Zet 18-20 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn.
  4. Snij de quiche in spieën en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1033.33 kcal
Koolhydraten 51.34 g
waarvan suikers 11.27 g
Vet 67.91 g
waarvan verzadigd 28.12 g
Proteïnen 50.97 g
Vezels 10.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin