Quiche met pompoen en spek

45 MIN
2 personen
Quiche met pompoen en spek

Een quiche, dat smaakt altijd! Vandaag maken we een heerlijke herfstige versie met geroosterde pompoenblokjes en plakjes spek. Serveer er een fris slaatje met vinaigrette bij en je hebt een heerlijke maaltijd!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • ½ flespompoen
  • 3 bio-eieren
  • 40 g gratinkaas
  • 1 rode ui
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 50 ml melk
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl suiker
  • 1 kl wittewijnazijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg het vel bladerdeeg in een ronde quichevorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bedek met een bakpapier en vul met bakparels (of een ander gewicht zoals ongekookte rijst) en bak 20 minuten voor.
  3. Schil de flespompoen, schep de zaadjes eruit en snij in blokjes. Schik op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats 12 minuten mee in de oven en schep de blokjes halfweg om.
  4. Doe de eieren, de melk en de gratinkaas in mengkom en meng goed, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snij de rode ui in halve ringen. Halveer de plakjes spek.
  5. Haal het voorgebakken bladerdeeg en de geroosterde pompoen uit de oven. Verwijder de bakparels. Schep de pompoenblokjes en de rode ui ringen in de vorm. Schenk er het ei-mengsel over. Zet de quiche opnieuw 10 minuten in de oven.
  6. Doe de wittewijnazijn in een kommetje, samen met de mosterd en suiker. Meng goed. Voeg dan al roerend de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Dit is de vinaigrette.
  7. Drapeer de plakjes spek over de quiche en zet nog 15 minuten in de oven.
  8. Haal de quiche uit de oven, ontvorm voorzichtig, snij in spieën en serveer samen met de gemengde sla en de vinaigrette.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1085.85 kcal
Koolhydraten 69.7 g
waarvan suikers 19.02 g
Vet 69.94 g
waarvan verzadigd 34.06 g
Proteïnen 32.63 g
Vezels 6.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin