Quiche met paprika en chorizo

40 MIN
2 personen
Quiche met paprika en chorizo

Vandaag maken we een zalige Spaanse geïnspireerde quiche met stukjes chorizo en paprika. Werkelijk een overheerlijke combinatie, dit moet je proeven! Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 100 g chorizo
  • 3 bio-eieren
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g gratinkaas
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vel bladerdeeg in een bakvorm en vouw de randen om. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bedek met een bakpapier en vul met bakparels (of een ander gewicht zoals ongekookte rijst) en bak 20 minuten voor.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika's in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de blokjes paprika toe en roerbak 5 minuten.
  3. Snij de chorizo in blokjes.
  4. Doe de eieren en de room in een mengkom en meng goed, kruid met peper en zout.
  5. Meng de gestoofde groenten door het eimengsel. Verdeel de chorizo over het voorgebakken bladerdeeg. Schenk er het eimengsel bij. Overstrooi met de gratinkaas. Zet 15-20 minuten in de oven, tot het ei gestold is.
  6. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout.
  7. Snij de quiche in spieën en serveer met de rucola met de dressing erover gesprenkeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1131.79 kcal
Koolhydraten 63.07 g
waarvan suikers 21.31 g
Vet 80.56 g
waarvan verzadigd 33.47 g
Proteïnen 36.45 g
Vezels 8.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin