Quiche met kip en doperwtjes

50 MIN
4 personen
Quiche met kip en doperwtjes

Een lekker hartige taart, deze quiche met kip en doperwtjes. Als de doperwtjes niet in seizoen zijn, kan je ook diepvrieserwtjes gebruiken. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 1 vel bladerdeeg
  • 300 g doperwten
  • 2 rode ui, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 200 ml room
  • 1 klontje boter
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bedek een ingevette taartvorm met het bladerdeeg. Druk de randjes goed aan.
  3. Blancheer de erwtjes kort in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en laat even uitlekken.
  4. Verhit de boter in een pan en fruit de ui met de knoflook glazig. Voeg na enkele minuten de kippenblokjes toe en bak ze mee gaar.
  5. Meng de eieren met de room en de basilicum. Kruid bij met peper en zout. Meng er de parmezaan door.
  6. Verdeel de kip met de erwtjes over de deegbodem. Schenk er het eiermengsel over. Bak de quiche 30-35 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 695.33 kcal
Koolhydraten 34.24 g
waarvan suikers 9.63 g
Vet 44.78 g
waarvan verzadigd 22.29 g
Proteïnen 36.94 g
Vezels 6.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin