quiche met asperges

55 MIN
4 personen
quiche met asperges

Ingrediënten

  • 250 g bladerdeeg
  • 2 bussels witte asperges, geschild
  • 8 lente-uitjes
  • 4 eieren
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 4 el melk
  • 4 el room
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij het harde stukje van de asperges onderaan weg. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Laat ze goed uitlekken en opdrogen op een keukenhanddoek.
  3. Snij het groen van de lente-uien. Halveer ze in de lengte. Roerbak ze even in een scheutje olijfolie. Snipper het wit van de lente-uitjes fijn.
  4. Leg het bladerdeeg op bakpapier in een rechthoekige bakvorm. Klop de eieren met de melk, de room, de peper en zout los. Voeg het wit van de lente-ui en de feta aan toe. Schep de helft van het mengsel op de deegbodem.
  5. Schik er de asperges en het gebakken lente-groen op. Lepel er de rest van het eimengsel over.
  6. Bestrijk de deegranden met een beetje olijfolie. Bak de quiche 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 476.76 kcal
Koolhydraten 29.66 g
waarvan suikers 7.69 g
Vet 30.91 g
waarvan verzadigd 14.55 g
Proteïnen 18.71 g
Vezels 4.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin