Quesadillas met tomaat, mozzarella en basilicum

25 MIN
4 personen
Quesadillas met tomaat, mozzarella en basilicum

Een Mexicaans gerecht met een Italiaanse vulling, dat werkt wonderwel! Vul deze quesadilla’s met tomaat, mozzarella en basilicum, verrassend!

Ingrediënten

  • 8 tortilla's
  • 2 tomaten, in schijfjes
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 300 g mozzarella, in schijfjes
  • 4 kl olijfolie extra vierge
  • 2 bosjes basilicum, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verdeel de tomaten en mozzarella over 4 tortilla's. Laat 1 centimeter ruimte rondom. Kruid met peper en zout en bedek met de andere tortilla's.
  3. Meng in een kom de basilicumblaadjes met de pijnboompitten, olijfolie en wat zout. Laat even rusten.
  4. Bak de tortilla's langs beiden kanten goudbruin in de oven tot de kaas gesmolten is.
  5. Snijd de tortilla's elk meteen in 4 stukken en leg op een bord. Serveer met de basilicumsalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 705.73 kcal
Koolhydraten 72.89 g
waarvan suikers 0.88 g
Vet 32.54 g
waarvan verzadigd 10.39 g
Proteïnen 27.78 g
Vezels 4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin