Quesadillas met ei en chili guacamole

25 MIN
4 personen
Quesadillas met ei en chili guacamole

Ingrediënten

  • 6 tortilla's
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes
  • 1 sjalot, in ringetjes
  • 2 avocado's, in blokjes
  • 1 chilipeper, fijngesnipperd
  • 1 limoen, geperst
  • 80 g Cheddar kaas, geraspt
  • 3 eieren
  • 1½ kl olijfolie
  • ½ bosje koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Plet de avocado in een kom. Voeg de tomaat, de sjalot, de chilipeper, het limoensap, de koriander, peper en zout toe. Meng goed onder elkaar.
  2. Verhit een halve koffielepel olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Leg hierin een tortilla. Strooi hierop een derde van de cheddar. Laat een eitje op de kaas glijden en dek af met een tweede tortilla. Laat 6 minuten bakken en draai de quesadilla halverwege om. Laat op een bord glijden en herhaal dezelfde stap voor de overige tortilla's.
  3. Snijd de quesadilla's in vier, verdeel over de borden en serveer met de guacamole.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 647.95 kcal
Koolhydraten 52.98 g
waarvan suikers 2.27 g
Vet 37.99 g
waarvan verzadigd 10.61 g
Proteïnen 19.62 g
Vezels 9.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin