Quesadilla's met kip pico de gallo en zure room

35 MIN
2 personen
Quesadilla's met kip pico de gallo en zure room

Foodbagchef Caroline: "Als ik écht een favoriet gerecht moet kiezen, ga ik voor deze zalige quesadilla's. Het Tex-mex-antwoord op onze croque monsieurs. Kruidige kip, gesmolten kaas, krokante wraps, frisse pico de gallo en zure room: klinkt fantastisch, toch?"

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • ½ teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 250 gr kippenreepjes
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 2 tomaten
  • ½ limoen
  • 75 gr geraspte kaas
  • 4 wraps
  • 100 gr zure room
  • olie
  • snuifje cayennepeper
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de paprika in fijne blokjes. Snijd de kip in fijne reepjes (zie tip).
  2. Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de helft van de ui en de knoflook toe. Fruit 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de helft van de paprika toe. Roerbak 2 min. Voeg de kipfilet en chilimix toe. Roerbak 5 min. Schep uit de pan en laat even afkoelen.
  3. Pico de gallo: snijd de tomaat in blokjes van max 0,5 cm. Meng de tomaat, rest van de ui, rest van de paprika en cayennepeper (optioneel) door elkaar. Pers de limoen erbij. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Verwarm de oven voor op 100°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  5. Meng de geraspte kaas door de kip-paprikamengeling. Schik op de helft van de wrap een flinke schep van de mengeling, vouw dicht en duw wat plat. Reken op 2 wraps per persoon.
  6. Veeg de pan van de kip schoon met keukenpapier en bak elke wrap in 2-3 min. per kant goudbruin in een droge pan op middelhoog vuur. Bewaar de gebakken quesadilla's in de voorverwarmde oven.
  7. Snijd de quesadilla's in driehoekjes. Serveer met de pico de gallo en een schep zure room. Smakelijk!
  8. TIP: Snijd de groenten en kip zo klein mogelijk, anders krijg je te dikke stukken in je quesadilla's.