Quesadilla's met kip en kerstomatensalsa

25 MIN
2 personen
Quesadilla's met kip en kerstomatensalsa

Queso is het spaanse woord voor kaas, dus kan je al wel raden waar quesadilla's mee gemaakt zijn! Het is een topper uit de Mexicaanse keuken.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 kipfilet
  • 10 g koriander
  • 125 g kerstomaten
  • ½ limoen
  • 1 little gem
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 100 g gratinkaas
  • 4 tortilla's
  • ½ potje lichte zure room
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui fijn. Snij de rode paprika in fijne blokjes. Snij de kip in kleine blokjes. Hak de koriander fijn.
  2. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Doe de helft van de fijngesneden rode ui, de kerstomaatjes en de koriander in een kommetje. Pers er het limoensap bij, voeg cayennepeper toe naar eigen smaak en kruid bij met zout. Meng goed door elkaar. Snij de little gem in fijne reepjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de rest van de ui en de paprika aan. Voeg na 2 minuten de kippenblokjes toe. Roerbak voor 4 minuten en voeg dan de Mexicaanse kruidenmix toe. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en laat even afkoelen. Bestrooi met de geraspte kaas en meng goed door elkaar.
  4. Verdeel de vulling over de tortilla's en vouw ze dubbel, duw goed aan. Verhit een antikleefpan (zonder vetstof) op een matig vuur en leg er 2 dubbelgevouwen quesadilla's in. Draai voorzichtig om na 3 minuten en laat opnieuw 3 minuten bakken. Schep uit de pan en bak de rest van de quesadilla's.
  5. Snij de quesadilla's in driehoekjes en serveer met de tomatensalsa, de sla en een schepje zure room.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 792.7 kcal
Koolhydraten 55.71 g
waarvan suikers 11.67 g
Vet 33.79 g
waarvan verzadigd 16.47 g
Proteïnen 58.18 g
Vezels 6.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin