Puree met worst, tomaten en bonensaus

40 MIN
2 personen
Puree met worst, tomaten en bonensaus

Deze puree met worst, tomaten en bonensaus is verrassend simpel om te maken. Eén hap van dit gerecht brengt je zo terug naar je kindertijd.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 takjes tijm
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 braadworsten
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 blik rode bonen
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng water aan de kook met wat zout. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Kook de aardappelen 15 minuten gaar in het kokend water.
  2. Rits de blaadjes van de tijm. Pel de ui en snipper fijn. Snij de tomaten in grote stukken. Pel de knoflook en snipper ook fijn.
  3. Verhit de plantaardige olie in een grote pan en bak de worsten rondom bruin. Schep de worsten uit de pan en zet even opzij.
  4. Stoof in dezelfde pan de ui met de knoflook zacht. Voeg de chilivlokken toe (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en roer om.
  5. Doe de worsten terug in de pan. Voeg de tomaten en 200 milliliter water toe. Verkruimel de kippenbouillon erover. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten sudderen.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Laat de bonen uitlekken en voeg ze samen met de tijm toe aan de pan met worsten. Laat nog even doorwarmen. Verdeel de worst met saus over de borden en serveer met de puree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1024.59 kcal
Koolhydraten 93.31 g
waarvan suikers 11.4 g
Vet 48.1 g
waarvan verzadigd 16.76 g
Proteïnen 49.23 g
Vezels 13.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin