Pulled chickenburger met koolsla en wortelfrietjes

30 MIN
2 personen
Pulled chickenburger met koolsla en wortelfrietjes

Foodbagchef Caroline: "Pulled chicken (en pork), da's toch dé revelatie van de voorbije jaren? Deze pulled chicken is al voor jou gemaakt, je hoeft 'm enkel op een broodje te serveren en er koolsla en wortelfrietjes bij maken, easy peasy!"

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 100 gr gesneden witte kool
  • 25 gr rozijnen
  • 250 gr pulled chicken
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 el mayonaise
  • olie
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 kl suiker
  • 1 kl witte wijnazijn

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wortel in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie (zie tip). Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi geroosterd zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout.
  3. Koolsla: kneed de witte kool ongeveer 1 min. met een snuifje zout. Zo wordt die zachter en lichter verteerbaar. Meng de kool met de rozijnen, suiker, witte wijnazijn, zout en zwarte peper. Schep de pulled chicken in een kookpot, samen met een scheutje water. Laat opwarmen op zacht vuur en schep regelmatig om. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Snijd het hamburgerbroodje open en rooster 2-3 min. mee in de oven.
  5. Bestrijk het hamburgerbroodje met mayonaise en beleg met de pulled chicken en koolsla. Serveer met de wortelfrietjes. Smakelijk!
  6. TIP: Heb je nog een overschotje kruiden? Strooi over de wortelfrietjes. Lekker met kipkruiden, satékruiden, Provençaalse kruiden, paprikapoeder... Ideaal dus om restjes op te gebruiken!