Pulled chicken wraps met ananas, koolsla en gefrituurde uitjes

35 MIN
2 personen
Pulled chicken wraps met ananas, koolsla en gefrituurde uitjes

Foodbagchef Caroline: "Veel kleur, veel textuur en veel smaak, dat zijn voor mij de beste recepten. Deze pulled chicken wrap kruist alle voorwaarden af van m'n lijstje. Extra bonuspunten omdat je 'm gewoon met je handen kunt eten."

Ingrediënten

  • ½ blokje kippenbouillon
  • 2 kipfilets
  • ½ ananas
  • ½ rode ui
  • 3 wortelen
  • 150 gr fijngesneden rode kool
  • ½ rode chilipeper
  • 2 el ketchup
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 4 wraps
  • 25 gr gefrituurde uitjes
  • olijfolie
  • 2 kl suiker
  • 1 kl witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot water aan de kook en los de kippenbouillon erin op. Laat de kipfilet in zijn geheel 10-12 min. pocheren (net tegen het kookpunt) op middelhoog vuur. Schep vervolgens uit de bouillon en laat even afkoelen (giet de bouillon niet weg, die heb je nog nodig in stap 4).
  2. Schil de ananas en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de wortel met een grove rasp (schillen hoeft niet).
  3. Koolsla: kneed de rode kool ongeveer 1 min. met een snuifje zout. Zo wordt die zachter van smaak en lichter verteerbaar. Meng de kool met de helft van de suiker, de witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  4. Saus: verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn. Meng de ketchup met de rest van de suiker, het gerookt paprikapoeder, de chilipeper en 3 el per persoon van de kippenbouillon (zie tip).
  5. Trek de kipfilet met je handen of 2 vorken uit mekaar in reepjes.
  6. Warm de wraps op in een droge, warme pan of grillpan. Je kan ze ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven.
  7. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de ui in 2 min. glazig op middelhoog vuur. Voeg de ananas en wortel toe. Roerbak 3-4 min. op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de kip en saus toe. Roerbak kort, tot de kip warm is en de saus rond de ingrediënten kleeft. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  8. Schep de pulled chicken, koolsla en gefrituurde uitjes op de wraps en rol op. Serveer meteen. Smakelijk!
  9. TIP: Nog bouillon over? Bewaar in de koelkast (of vries in), ideale basis om een soepje te maken. Zero waste!