Provençaalse parmentier met verse groene pesto

35 MIN
2 personen
Provençaalse parmentier met verse groene pesto

Foodbagchef Eva: "Ik breng de zon op je bord met deze zuiderse geïnspireerde ovenschotel. Ik leg het gehakt onderaan, de groenten in het midden en als laatste bestrijk ik alles met de puree. In welke volgorde bouw jij je lagen op?"

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 gr Provençaalse groentemix
  • 50 gr verse groene pesto
  • 50 gr geraspte cheddar
  • olijfolie
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (zie tip).
  2. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul door het met een vork of spatel in stukken te prakken. Roer niet te veel, zo krijgt het gehakt de kans om krokant te bakken. Meng de tomatenpuree eronder en laat 2 min. meebakken. Voeg een scheutje water toe, kruid met zout en zwarte peper en schep in een ovenschaal.
  4. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan van het gehakt en bak de Provençaalse groentemix 4-5 min. op middelhoog vuur. Roer de pesto erdoor en giet een scheutje water erbij. Kruid met zout en zwarte peper. Laat 4-5 min. stoven en schep op het gehakt in de ovenschaal.
  5. Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  6. Werk de ovenschotel af met de puree. Strooi de cheddar erover en zet 4-5 min. in de oven. Alles is al gaar, de schotel hoeft alleen nog maar een korstje te krijgen (zet dus even de grill op voor een sneller resultaat). Haal uit de oven en serveer meteen. Smakelijk!
  7. TIP: Minder tijd? Serveer de groenten dan samen met het gehakt en de puree, zonder te grillen. Meng de kaas dan onder de puree voor een extra smeuïg effect.