Provençaalse kip met rijst

30 MIN
2 personen
Provençaalse kip met rijst

Ga je vanavond mee op culinaire reis naar het Zuiden van Frankrijk? Dit geurige stoofpotje katapulteert je zo naar een Provençaals terrasje in het zonnetje.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g dragon
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui en paprika's in reepjes. Pers de knoflook. Snij de kipfilet in blokjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de kippenblokjes rondom gedurende 3 minuten. Kruid met peper, zout en de helft van de Provençaalse kruiden. Schep uit de pan.
  4. Verhit in dezelfde pan de rest van de olijfolie en voeg de ui toe. Voeg na 2 minuten ook de paprikareepjes, knoflook en de rest van de Provençaalse kruiden toe. Laat 5 minuten stoven en strooi er dan de bloem over. Laat kort bakken en voeg de tomatenblokjes en de kip toe. Voeg per persoon 100 milliliter water toe. Schep goed om, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Rits de blaadjes van de takjes dragon. Serveer de rijst met de Provençaalse kip en de blaadjes dragon erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 722.76 kcal
Koolhydraten 88.89 g
waarvan suikers 14.09 g
Vet 18.12 g
waarvan verzadigd 2.73 g
Proteïnen 46.39 g
Vezels 8.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin