Provençaals groentestoofpotje met pistou

35 MIN
2 personen
Provençaals groentestoofpotje met pistou

Soupe au pistou is een klassieke Franse maaltijdsoep, geserveerd met pistou: de Franse variant van de pesto. De saus lijkt op zijn Italiaanse broertje, maar wordt gemaakt zonder pijnboompitten. Door de parmezaan smelt ze lekker weg. Wij maken er een stoofpotje van. Zuiders & veggie, heerlijk!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 200 g sperziebonen
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g basilicum
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Snij de ui fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot op middelhoog vuur en stoof de ui en aardappel 5 minuten. Schep regelmatig om.
  3. Snij de courgette en paprika in blokjes van 2 cm. Was en snij de uiteinden van de sperziebonen en snij ze in twee.
  4. Voeg de courgette, paprika, sperziebonen, de Provençaalse kruiden en peper en zout toe aan de pot en stoof 5 minuten. Roer regelmatig om. Voeg dan de tomatenblokjes en per persoon 50 milliliter water toe en laat 10 minuten stoven onder deksel. Verwijder het deksel en laat nog 5 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  5. Pel de knoflook. Pluk de blaadjes basilicum. Doe de knoflook en de basilicum in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout. Dit is de pistou.
  6. Serveer het stoofpotje in diepe borden en werk af met de pistou.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 565.73 kcal
Koolhydraten 68.74 g
waarvan suikers 21.43 g
Vet 20.64 g
waarvan verzadigd 4.96 g
Proteïnen 20.44 g
Vezels 17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin