Prinsessenbonen met rundvlees en tomaat

15 MIN
2 personen
Prinsessenbonen met rundvlees en tomaat

Een Oosterse wokschotel met reepjes rundvlees, gestoofde prinsessenboontjes, en frisse kerstomaatjes. De Aziatische kruiden maken het licht verteerbaar.

Ingrediënten

  • 100 g rundvlees, in dunne plakjes
  • 300 g sperziebonen, gehalveerd
  • 8 kerstomaten, gehalveerd
  • 1 ui, in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el vissaus
  • 1 kl donkere sojasaus
  • 2 el olie, plantaardige
  • 4 takjes koriander, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de knoflook en bonen in 1 eetlepel olie. Voeg 100 milliliter water toe en laat 5 minuten afgedekt garen. Roer regelmatig om. Kruid met zeezout en schep over in een bord.
  2. Bak de tomaten en ui zacht in de resterende olie. Voeg hierbij het vlees en de gare bonen. Breng op smaak met vis- en sojasaus en roer om. Haal van het vuur, zodat het vlees nog rosé is. Kruid af met peper en koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 333.51 kcal
Koolhydraten 21.64 g
waarvan suikers 12.77 g
Vet 19.43 g
waarvan verzadigd 5.03 g
Proteïnen 17.16 g
Vezels 8.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin