Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
Maak in een ovenschaal een marinade van olijfolie, kerriepoeder, paprikapoeder, peper en zout. Laat hierin de kippenbouten 10 minuten marineren. Zet de kip nadien 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar is.
Roer de gesmolten roomboter door de aardappelen in een pot. Stamp ze fijn tot puree. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Roer er het ei door en laat opwarmen.
Bak de prei en de knoflook in een klontje boter. Laat 5 minuten afgedekt bakken. Blus de groenten met de bouillon en laat 10 minuten op een lager vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het over een ovenschaal.
Neem de kip uit de oven en haal het vlees van de bouten. Voeg toe aan de ovenschaal.
Bedek de kip met een de aardappelpuree. Zet 10 minuten in de oven tot de aardappelpuree goudbruin is.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.