Preistoemp met pladijs en parmaham

30 MIN
2 personen
Preistoemp met pladijs en parmaham

Deze preistoemp past perfect bij een stukje vis en het krokant plakje zoute prosciutto maakt het helemaal af.

Ingrediënten

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 2 stengels prei
  • 2 sneetjes prosciutto
  • 2 pladijsfilets, in vlinder
  • 2 el boter
  • 4 el bloem
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Snij de prei in ringen. Doe de aardappelen en prei samen in een kookpot en zet onder water. Voeg een snuf zout toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten garen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de plakjes prosciutto naast mekaar. Zet 5-8 minuten in de oven tot de ham krokant is.
  3. Giet de aardappelen met de prei af en doe ze terug in de kookpot. Voeg de helft van de boter en de melk toe en stamp tot een grove puree. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de bloem op een bord en haal de pladijsfilets erdoor. Klop de overtollige bloem eraf. Bak ze in de rest van de boter in een antikleefpan.
  5. Schep de stoemp op de borden en leg er de pladijsfilets over. Werk af met een stukje krokante prosciutto.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 496.12 kcal
Koolhydraten 53.39 g
waarvan suikers 1.55 g
Vet 19 g
waarvan verzadigd 10.85 g
Proteïnen 25.08 g
Vezels 5.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin