Potato bun met runds-getaburger, kruidenyoghurt en pastinaakfrietjes

30 MIN
2 personen
Potato bun met runds-getaburger, kruidenyoghurt en pastinaakfrietjes

Foodbagchef Caroline: "Heb je de nieuwe 'potato buns' bij Foodbag al gespot? De zachte, boterige broodjes verdienen een heerlijke burger, mét extra kaas erin verstopt. Om snel je tanden in te zetten."

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 2 rode ui
  • ½ krop lollo rosso sla
  • 10 gr platte peterselie
  • 10 gr munt
  • 50 gr getakaas, of feta
  • 200 gr rundsgehakt
  • 2 kl bruschetta rossa kruidenmix
  • 125 gr volle yoghurt
  • 2 potato buns
  • olie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olie, zout en zwarte peper. Rooster 15-20 min. in de oven. Schep halverwege om.
  3. Snijd de ui in ringen. Scheur de sla in stukken. Hak de peterselie en munt fijn. Hak de getakaas in kleinere stukken.
  4. Smelt een klontje boter in een grote pan en stoof de uiringen 8-10 min. op zacht vuur. Schep regelmatig om. Kruid met zout.
  5. Burger: meng intussen het gehakt met de getakaas en 1/3 van de fijngehakte kruiden. Kruid met de bruschetta rosso, zout en zwarte peper. Vorm met vochtige handen 1 burger per persoon (zie tip).
  6. Meng de yoghurt met de rest van de verse kruiden, zout en zwarte peper. Rooster het broodje in de oven volgens de instructies op de verpakking.
  7. Schuif de gebakken ui opzij in de pan en bak de burger 2-3 min. per kant op middelhoog vuur. Voeg eventueel een extra klontje boter toe.
  8. Snijd het broodje open en bestrijk met wat kruidenyoghurt. Schik wat sla, de burger en gebakken ui erop. Serveer met de pastinaakfrietjes, de rest van de kruidenyoghurt en sla. Smakelijk!
  9. TIP: Heb je graag dat je burger nog wat rosé is vanbinnen? Vorm dan een vrij hoge burger, die in het midden iets dikker is. Voor een goed doorbakken burger duw je de burger wat platter.