Portobellosteak met peterseliesalsa, quinoasalade en geroosterde tomaat

35 MIN
2 personen
Portobellosteak met peterseliesalsa, quinoasalade en geroosterde tomaat

Chef Sofie: "Hoe mooi is die portobello? Niet alleen de buitenkant lijkt op steak, ik geef er ook een extra umami smaak aan door 'm te marineren met miso, gerookt paprikapoeder en komijnpoeder. De salsa geeft extra smaak en kick!

Ingrediënten

  • 25 gr miso
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 4 portobello's
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr quinoa
  • 50 gr walnoten
  • 10 gr platte peterselie
  • ½ limoen
  • ½ groene chilipeper
  • 50 gr kruidensla
  • olijfolie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • snuifje komijnpoeder
  • witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Misomarinade: meng de miso pasta, het gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, 1,5 el olijfolie per persoon, 1 el water per persoon, een snuif zout en zwarte peper tot een gladde saus.
  3. Schik de portobello met de steeltjes omhoog op de bakplaat en verdeel de misomarinade (zie tip) erover.
  4. Halveer de tomaat. Pers de knoflook. Leg de tomaat met de snijkant naar boven op de bakplaat, naast de portobello. Strooi de knoflook en Provençaalse kruiden erover. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Rooster de portobello en tomaat 15-20 min in de oven.
  5. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  6. Rooster de walnoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Hak grof.
  7. Peterseliesalsa: hak de peterselie fijn. Pers de limoen. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn. Meng de peterselie met het limoensap en de chilipeper. Leng aan met een scheutje olijfolie en witte wijnazijn en kruid met een snuifje zout.
  8. Snijd de portobellosteak in plakjes. Schep de walnoten en kruidensla onder de quinoa. Serveer met de portobellosteak en geroosterde tomaat. Drizzle de peterseliesalsa erover. Smakelijk!
  9. TIP: Marineer de portobello een paar uur van tevoren, of zelfs de avond ervoor, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Dit zorgt voor een extra smaakvolle portobello steak!