Portobello cheeseburger, uienchutney en knolselderfrietjes

35 MIN
2 personen
Portobello cheeseburger, uienchutney en knolselderfrietjes

Foodbagchef Sofie: "Een burger smaakt altijd, zeker eentje met lekkere toppings! Ik ga voor een veggie variant en liefst met veel groenten: daarom gebruik ik een portobello als burger. En heb je onze nieuwe potato buns van biobakkerij De Trog al geproefd? Ik ben fan!"

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 2 potato buns
  • 2 portobello's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 sneetjes kaas
  • 1 little gem
  • 1 tomaat
  • 70 gr volle yoghurt
  • 1 el sriracha
  • olie
  • 12 gr boter
  • 2 el suiker
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 1 blaadje gedroogde laurier
  • 1 el mayonaise
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de knolselder en snijd in fijne frietjes. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie, de helft van de shoarmakruiden, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn. Schep halverwege eens om (zie tip). Warm de laatste 5 min. de potato bun (op een apart rooster) mee op in de oven.
  3. Marineer de portobello in een scheut olie, de rest van de shoarmakruiden, zout en zwarte peper. Pers de knoflook erbij.
  4. Uienchutney: snijd de ui in fijne plakjes. Smelt de aangegeven hoeveelheid boter in een (steel)pan en voeg de ui toe. Bak de ui 5-7 min. tot ze zacht zijn. Roer af en toe. Voeg de suiker toe en bak nog 3-4 min. om de uien te karamelliseren. Voeg dan de balsamicoazijn, laurierblad (optioneel), zout en zwarte peper toe en zet het vuur laag. Laat de uienchutney op laag vuur sudderen tot alle vloeistof verdampt is. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Rooster in de (grill)pan de portobello zo'n 5-6 min. per kant, afhankelijk van de dikte, op hoog vuur. Leg een sneetje kaas erop zodra je de portobello de eerste keer omdraait.
  6. Maak de blaadjes los van de little gem. Snijd de tomaat in plakjes.
  7. Srirachasaus: meng de yoghurt met de mayonaise (optioneel), srirachasaus en zout.
  8. Snijd de potato bun open en bestrijk met wat srirachasaus. Schik wat sla, de portobelloburger, een plakje tomaat en uienchutney erop. Sluit het broodje. Serveer de burger met de knolselderfrietjes en de rest van de srirachasaus en sla. Smakelijk!
  9. TIP: Of bak de frietjes in de airfryer: 10-15 min. op 200 °C. Zo worden ze altijd net wat krokanter.