Pompoenstoofschotel met gehakt

50 MIN
4 porties
Pompoenstoofschotel met gehakt

Een eenvoudige maar toch verrassende stoofschotel, met pompoen en kruidige gehaktballetjes. Echt comfortfood op een druilerige herfstdag.

Ingrediënten

  • 800 g rundergehakt
  • 1 kg pompoen, in stukken
  • 2 el honing
  • 150 ml groentebouillon
  • 2 el citroensap
  • 1 el peterselie, fijngesneden
  • 1 kl gemberpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid het gehakt met peper en zout. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Bak ze goudbruin in voldoende boter. Doe er de pompoen bij en laat samen enkele minuten bakken. Roer regelmatig.
  2. Breng ondertussen de bouillon samen met de honing, het citroensap en gember aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  3. Schenk dit over de pompoen en gehakt. Kruid af met peper en zout en laat nog 30 minuten stoven op een laag vuur.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 541.19 kcal
Koolhydraten 26.11 g
waarvan suikers 11.78 g
Vet 29.94 g
waarvan verzadigd 14.92 g
Proteïnen 41.5 g
Vezels 2.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin