Pompoenstoofpotje met gehaktballetjes en geplette aardappelen

40 MIN
2 porties
Pompoenstoofpotje met gehaktballetjes en geplette aardappelen

Pompoen, gehaktballetjes, krokante aardappeltjes... wat wil je nog meer op een koude, winterse dag?

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • ½ flespompoen
  • 20 g gember
  • ½ citroen
  • 1 stick honing
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de krieltjes en kook ze halfgaar in 10 minuten in gezouten water. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
  2. Schil en snij de flespompoen in blokjes. Schil en rasp de gember. Pers het sap van de citroen.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Giet de krieltjes af, en doe ze dan terug in de kookpot. Laat ze kort uitdampen op het vuur. Stort ze dan op de bakplaat. Laat even afkoelen.
  4. Doe per persoon 200 milliliter water in een kookpotje en breng aan de kook. Voeg de honing, de groentebouillon, het citroensap en de gember toe en roer goed los. Rol balletjes van het gehakt.
  5. Smelt de boter in een stoofpot. Bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 3 minuten en voeg dan de blokjes pompoen toe.
  6. Schenk de bouillon bij de stoofpot. Breng aan de kook en schep om. Kruid met peper en zout en zet een deksel op de pot. Laat 15 minuten zachtjes garen, roer af en toe om. Snij ondertussen de peterselie fijn. Meng het maïszetmeel met per persoon 1 eetlepel water. Meng dit door het stoofpotje. Laat nog even doorkoken, tot de saus gebonden is.
  7. Duw de voorgekookte krieltjes plat met de achterkant van een lepel. Rits de blaadjes van de takjes tijm en verdeel over de geplette aardappelen. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de geplette aardappelen mooi krokant zijn.
  8. Serveer het pompoenstoofpotje met de geplette aardappelen. Strooi er de fijngesneden peterselie over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 780.42 kcal
Koolhydraten 69.65 g
waarvan suikers 9.96 g
Vet 40.83 g
waarvan verzadigd 14.08 g
Proteïnen 31.73 g
Vezels 8.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin