Pompoenstoemp met braadworst en spekjes

35 MIN
2 personen
Pompoenstoemp met braadworst en spekjes

Een stoemp met pompoen, knapperige spekjes en een braadworst. Ideale kost na een lange, koude dag. Kinderen zijn er trouwens ook verzot op.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 braadworsten
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snij in gelijke blokjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.
  2. Kook de aardappelen en pompoen in 20 minuten gaar in gezouten water.
  3. Verhit een pan en bak de spekblokjes krokant. Snij de peterselie fijn.
  4. Giet de aardappelen en pompoen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed. Roer er de spekjes door.
  5. Bak nu de worsten in de pan waarin je de spekjes gebakken hebt. Voeg eventueel nog een klein klontje boter toe. Serveer de pompoenstoemp met de gebakken worst en werk af met de fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1070.9 kcal
Koolhydraten 73.74 g
waarvan suikers 13.14 g
Vet 57.99 g
waarvan verzadigd 33.49 g
Proteïnen 47.11 g
Vezels 10.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin