Pompoensoep met venkel en appel

40 MIN
4 personen
Pompoensoep met venkel en appel

Venkel en appel zijn een verrassende frisse combinatie met pompoen in deze soep. Op en top herfst!

Ingrediënten

  • 1 pompoen, geschild en in blokjes
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 1 venkel, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 50 g spinazie, verse
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 steranijs
  • 50 g pistachenoten, gedopt en grof gehakt
  • ½ granaatappel
  • 20 g pompoenpitten
  • 1½ l groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • snufje peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot. Stoof de ui en knoflook glazig. Voeg een klontje boter toe en stoof de pompoenblokjes, appelblokjes en venkel mee aan.
  2. Als de pompoenblokjes zacht beginnen te worden, schenk je er de groentebouillon bij. Kruid met peper en zout en voeg de steranijs toe. Breng aan de kook.
  3. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Haal de steranijs er terug uit en mix de soep fijn. Serveer met blaadjes verse spinazie, granaatappelpitjes en pompoenpitjes erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 424.89 kcal
Koolhydraten 48.51 g
waarvan suikers 23.1 g
Vet 18.98 g
waarvan verzadigd 5.58 g
Proteïnen 12.3 g
Vezels 9.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin