Pompoensoep met sinaasappel

40 MIN
4 personen
Pompoensoep met sinaasappel

Op zoek naar een originele twist voor je pompoensoep? Maak 'm eens met sinaasappel en gember, heerlijk verfrissend! Lekker met een wolkje room of kokosmelk erbij!

Ingrediënten

  • 800 g pompoen, geschild en in stukken
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 3 sinaasappels
  • 1 cm gember, geraspt
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml room
  • 1 kl currypoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten glazig. Strooi er het currypoeder over en schep goed om.
  2. Voeg de pompoenblokjes, de aardappelblokjes en de gember toe. Blus de groenten met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat 20 minuten afgedekt pruttelen.
  3. Snij een kwartje sinaasappelschil in fijne reepjes. Blancheer ze 1 minuut in kokend water en laat uitlekken, zet even opzij. Schil en snij 1 sinaasappel in fijne plakjes en pers het sap van de resterende sinaasappels uit.
  4. Voeg het sinaasappelsap bij de soep.
  5. Pureer de soep met een staafmixer en kruid af met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook.
  6. Serveer de soep met een wolkje room, de sinaasappelzestes en een plakje sinaasappel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 281.12 kcal
Koolhydraten 30.95 g
waarvan suikers 14.22 g
Vet 14.86 g
waarvan verzadigd 6.29 g
Proteïnen 5.98 g
Vezels 5.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin