Pompoenpizza met rucola

45 MIN
4 personen

Ontdek deze originele pizza met een bodem met zure room en knoflook, met daarbij pompoenblokjes, salie, pompoenpitten en mozzarellabolletjes.

Ingrediënten

  • 2 pizzadegen
  • 1 flespompoen
  • 50 g rucola
  • 10 g salie
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pompoenpitten
  • 150 g mozzarella bolletjes
  • 150 ml zure room
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en snij in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pompoenblokjes op. Kruid royaal met peper en zout en beprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pers het teentje knoflook. Meng de geperste knoflook door de zure room en kruid met peper en zout. Snij de blaadjes salie fijn.
  3. Leg de pizzadegen voor je en verdeel het zure roommengsel over de bodems. Verdeel er de blokjes pompoen, de fijngesneden salie en mozzarella bolletjes over. Bestrooi met pompoenpitten. Zet 12-15 minuten in de oven.
  4. Werk af met de rucola en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 590.74 kcal
Koolhydraten 57.17 g
waarvan suikers 12.94 g
Vet 27.99 g
waarvan verzadigd 13 g
Proteïnen 25.56 g
Vezels 5.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin