Pompoenmacaroni

45 MIN
2 personen
Pompoenmacaroni

Macaroni met kaas, een echte 'guilty pleasure' van velen. Van ons ook, maar we geven er toch graag een gezonde twist aan, door er een hele pompoen bij te doen.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flespompoen
  • 40 g parmezaan
  • 200 g macaroni
  • 1 groentebouillonblokje
  • 30 g pompoenpitten
  • 30 g panko
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn en pers het teentje knoflook. Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 centimeter. Rasp de parmezaan.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni halfgaar in 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede antikleefpan en stoof de uien en knoflook. Voeg na 2 minuten de pompoenblokjes en 500 milliliter warm water toe. Verkruimel er het groentebouillonblokje over en roer om. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de pompoenblokjes zacht zijn. Giet in een kom en mix fijn tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de pompoensaus, macaroni en de helft van de parmezaan door elkaar en doe in een ovenschotel. Strooi er de rest van de parmezaan, de pompoenpitten en de panko over en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Hak ondertussen de peterselie fijn. Serveer de pompoenmacaroni met de peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 825.73 kcal
Koolhydraten 118.86 g
waarvan suikers 21.13 g
Vet 21.33 g
waarvan verzadigd 5.9 g
Proteïnen 33.75 g
Vezels 11.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin