Macaroni met kaas, een echte 'guilty pleasure' van velen. Van ons ook, maar we geven er toch graag een gezonde twist aan, door er pompoen bij te doen.
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
½ flespompoen
200 g macaroni
1 groentebouillonblokje
30 g parmezaan
20 g pompoenpitten
4 el panko
10 g bladpeterselie
1 el olijfolie
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 centimeter.
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni halfgaar in 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de pompoenblokjes en per persoon 250 milliliter warm water toe. Verkruimel er de groentebouillon over en roer om. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de pompoenblokjes zacht zijn. Giet in een hoge kom en mix fijn tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
Meng de pompoensaus, macaroni en de helft van de parmezaan door elkaar en doe in een ovenschotel. Strooi er de rest van de parmezaan, de pompoenpitten en de panko over en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Hak ondertussen de peterselie fijn. Serveer de pompoenmacaroni met de peterselie erover gestrooid.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.