Pompoenlasagne met gehakt, spinazie en walnoten

40 MIN
2 personen
Pompoenlasagne met gehakt, spinazie en walnoten

Heerlijk herfstig en koolhydraatarm: we maken een zalige pompoenlasagne met gehakt, spinazie en walnoten. Lasagnevellen hebben we niet nodig, daarvoor gebruiken we plakjes pompoen! Dat zal smaken.

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 250 ml tomatenpassata
  • 200 g spinazie
  • 40 g gratinkaas
  • 30 g walnoten
  • 3 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de flespompoen in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes flespompoen. Bedruppel met 1/3 van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de plakjes halverwege om.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit 1/3 van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan het gehakt toe. Roerbak 5 minuten. Voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpassata toe. Roer goed om en laat 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  3. Hak de spinazie grof. Verhit de rest van de olijfolie in een aparte pan, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut op matig vuur. Verhoog het vuur en voeg de spinazie toe. Roerbak kort, tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout en een snufje nootmuskaat.
  4. Neem een ovenschaal. Schik de helft van de geroosterde pompoenplakken op de bodem. Verdeel daar de helft van de gestoofde spinazie over en de helft van de gehakt-tomatensaus. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
  5. Strooi er de gratinkaas over en schik er de walnoten op. Zet nog 18 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 794.93 kcal
Koolhydraten 33.26 g
waarvan suikers 14.25 g
Vet 55.84 g
waarvan verzadigd 14.64 g
Proteïnen 39.04 g
Vezels 8.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin