Pompoengratin

50 MIN
2 personen
Pompoengratin

Deze pompoengratin is een hartverwarmende vegetarische ovenschotel met blokjes flespompoen, zongedroogde tomaatjes, spinazie en een heerlijk ricottasausje.

Ingrediënten

  • ½ flespompoen, 500 g
  • 10 g salie
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g spinazie
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 100 g ricotta
  • 2 el paneermeel
  • 2 eieren
  • 30 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en snij in blokjes van 1,5 cm groot. Pers de knoflook. Pluk de blaadjes salie, hou 1/3de van de blaadjes apart. Doe de pompoen, knoflook en salieblaadjes samen in een kom, voeg peper, zout en 2/3de van de olijfolie. Hussel goed om.
  2. Breng een pot water aan de kook. Voeg 2/3de van de spinazie toe en laat blancheren, tot de spinazie geslonken is. Doe in een vergiet en laat goed uitlekken. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng ze door de spinazie, kruid met peper en zout.
  3. Klop de eieren los en meng er de ricotta door. Snij de rest van de salie in reepjes en voeg ook toe.
  4. Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Verdeel een derde van de pompoen over de bodem. Volg met de helft van de ricotta. Daarna mag de helft van de spinazie erbij. Herhaal dit nog een keer: pompoen, ricotta, spinazie en eindig met de rest van de pompoen.
  5. Meng het paneermeel met de parmezaan. Strooi over de pompoengratin en zet 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Check of de pompoen goed gaar is. Wordt de bovenkant te bruin terwijl de pompoen nog niet gaar is? Bedek de ovenschaal dan met wat aluminiumfolie en zet de schaal nog even terug in de oven.
  7. Meng de extra vierge olijfolie met de mosterd en wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Druppel deze dressing vlak voor het serveren over de rest van de spinazieblaadjes. Serveer de pompoengratin met het spinazieslaatje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 687.36 kcal
Koolhydraten 37.53 g
waarvan suikers 11.8 g
Vet 48.56 g
waarvan verzadigd 12.76 g
Proteïnen 23.26 g
Vezels 5.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin