Pompoencurry met zwarte komijn

30 MIN
4 personen
Pompoencurry met zwarte komijn

Een heerlijke kruidige vegetarische curry, met pompoen en zwarte komijn of kalonji.

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 tl komijn, zwart
  • 1 chilipeper, gedroogde
  • 250 g uien, fijngesneden
  • 400 g pompoen, in blokjes van 1 cm
  • ½ kl kurkuma
  • ¼ kl chilipoeder
  • ½ kl zout

BEREIDING

  1. Laat de olie even opwarmen.
  2. Bak de chili's en zwarte komijn ongeveer 1 minuut tot de aroma's vrijkomen. Als het helemaal niet te pikant mag zijn kan je op dit moment de pepers vewijderen want ze hebben al een deel van hun smaak afgegeven aan de olie.
  3. Voeg de uien toe en laat deze op een laag vuur traag karamelliseren. Als het te droog is en/of begint aan te branden het vuur iets verlagen en even blussen met een beetje water.
  4. Voeg, zodra de ajuinen gekaramelliseerd zijn, de pompoen, kurkuma, zout en voor de durvers het extra chilipoeder toe.
  5. Laat dit op een laag vuur rustig verder garen tot de pompoen volledig gaar is. Af en toe roeren en water toevoegen als het te droog is.
  6. Breng op smaak met extra zout en chili. Serveer met rijst, naan brood en yoghurt als het te pikant is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 129.48 kcal
Koolhydraten 11.44 g
waarvan suikers 5.93 g
Vet 8.01 g
waarvan verzadigd 1.28 g
Proteïnen 2.04 g
Vezels 2.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin