Pompoenchutney

75 MIN
2 glazen
Pompoenchutney

Deze pompoenchutney is ideaal om restjes pompoen te verwerken. Hij past heerlijk bij pittige Indische gerechten of bij een kaasschotel.

Ingrediënten

  • 4 pappadum
  • 1 kg pompoen, geschild en in kleine blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 cm gember, geraspt
  • 3 kardemompeulen
  • 500 g suiker
  • 250 ml ciderazijn
  • 1 kl komijn, zwart
  • ½ kl chilivlokken
  • 1 kl zout

BEREIDING

  1. Haal de pitjes uit de kardemompeulen en stamp fijn in een vijzel. Doe de fijngestampte zaadjes in een antikleefpan (zonder vetstof), en laat kort roosteren, tot ze beginnen te geuren.
  2. Doe de blokjes pompoen, ui, geraspte gember, chilivlokken, zout, de fijngestampte kardemom, de zwarte komijn en de ciderazijn in een kookpot en breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes sudderen. Roer regelmatig.
  3. Voeg de suiker toe en meng goed door het geheel. Laat opnieuw 30 minuten zachtjes sudderen.
  4. Schenk de chutney in gesteriliseerde bokaaltjes. Laat afkoelen.
  5. Serveer de chutney met pappadums erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1304.98 kcal
Koolhydraten 304.45 g
waarvan suikers 266.44 g
Vet 2.34 g
waarvan verzadigd 0.18 g
Proteïnen 9.07 g
Vezels 7.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin