Pollo alla cacciatore

50 MIN
4 personen
Pollo alla cacciatore

Ingrediënten

  • 1 kip, in stukken
  • 400 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 3 stengels selder, in boogjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250 ml rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 1 takje rozemarijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kip met peper en zout. Bak ze bruin in olijfolie op een matig vuur gedurende 5 minuten.
  2. Voeg de ui, de knoflook, de wortelen, de selder en de rozemarijn toe en laat voor 10 minuten bakken.
  3. Overgiet de kip met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de tomatenblokjes toe. Schep goed om. Kruid met peper en zout en laat nog een halfuurtje sudderen met het deksel erop.
  4. Werk af met wat bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 485.34 kcal
Koolhydraten 9.81 g
waarvan suikers 5.11 g
Vet 26.56 g
waarvan verzadigd 5.82 g
Proteïnen 38.75 g
Vezels 4.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin