Pokébowl met zalm, mango, avocado, wortel, komkommer
25 MIN
2 personen
Foodbagchef Deborah: "Een bord vol verse groentjes en levendige kleuren, zo heb ik het graag. Wist je dat 'poké' Hawaïaans is voor 'in plakken snijden'? Vandaar deze sierlijke kom fijngesneden groenten."
Ingrediënten
125 gr witte rijst
1 wortel
1 komkommer
1 avocado
½ mango
4 el mayonaise
2 el zoete chilisaus
1 lente-ui
100 gr gerookte zalm
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de wortel in linten met een dunschiller (schillen hoeft niet) (zie tip), de komkommer in blokjes van zo'n 1 cm en de avocado in plakjes. Snijd de mango in blokjes. Breng alles op smaak met wat olijfolie, zout en zwarte peper, maar bewaar in aparte kommetjes.
Dressing: meng de mayonaise met de zoete chilisaus. Kruid met zout en zwarte peper.
Hak de lente-ui in fijne ringen.
Schik de wortel, komkommer, avocado, mango en rijst in een kommetje (zie foto). Werk af met de zalm en besprenkel met de dressing. Smakelijk!
TIP: Je kan de wortel ook raspen, dat hapt makkelijker weg.