Pokebowl met zalm, edamameboontjes, mango en rode kool

15 MIN
2 personen
Pokebowl met zalm, edamameboontjes, mango en rode kool

Een prachtige regenboog aan kleur en smaak, deze pokebowl! Met gemarineerde verse zalm, edamameboontjes, mango, rode kool, wortel en komkommer. De marinade van de zalm gebruik je nadien als dressing, dus er komen geen zware sauzen aan te pas. Perfect als kleurrijke, gezonde lunch.

Ingrediënten

  • 250 gr sushirijst, voorgekookt
  • 75 gr edamame boontjes, diepvries
  • 200 gr verse zalmfilet
  • 3 el sojasaus
  • 2 el (sushi)azijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 el honing
  • 1 el sesamzaad, zwart en wit
  • 1 wortel
  • 100 gr mango, in blokjes
  • 2 mini-komkommer
  • 1 kleine avocado
  • 50 gr rode kool, fijngesneden
  • 1 lente-ui
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng de sushirijst op smaak met 1 el sushiazijn en een snuifje zout.
  2. Schenk kokend water over de edamameboontjes.
  3. Meng de sojasaus, de rest van de sushiazijn, sesamolie, honing, chilivlokken en sesamzaad in een kom. Snijd de zalm in blokjes en meng met de marinade.
  4. Snijd de wortel in julienne met een julienneschiller. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de avocado in plakjes. Snijd de lente-ui in ringen.
  5. Spreid de rijst uit in een kom. Schep hierop rondom de rode kool, worteljulienne, komkommer, mango, edamameboontjes (uitgelekt) en avocado. Schik de gemarineerde zalm in het midden. Druppel de marinade rondom over de pokebowl. Werk af met lente-ui. Bewaar koel. Smakelijk!