Poke bowl met vegetarische shoarmareepjes

20 MIN
2 personen
Poke bowl met vegetarische shoarmareepjes

Ken jij de kleurrijke poke bowls al? Ze zijn helemaal hip en overal te vinden. Maar uiteraard kan je dit Hawaiiaans-geïnspireerd gerecht ook lekker zelf maken. Deze heerlijke vegetarische variant met shoarmastukjes is heerlijk en licht pikant door de chilimayonaise. Meer zomers ga je niet vinden.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 wortel
  • ½ komkommer
  • 125 g kerstomaten
  • 1 lente-uitje
  • 2 el chilisaus
  • 300 g sojareepjes shoarma
  • 1 el sesamzaad
  • 4 el mayonaise
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Schil de wortel en trek met een dunschiller lange linten van de wortel. Snij de komkommer in dunne plakjes. Halveer de kerstomaatjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  3. Meng in een kommetje de chilisaus (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de mayonaise. Dit is de dressing.
  4. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en roerbak de sojareepjes shoarma gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de rijst over kommen en schep er de helft van de dressing over. Schik de shoarmareepjes, komkommer, kerstomaatjes en wortellinten op. Verdeel daarover de rest van de dressing en bestrooi met de sesamzaadjes en de lente-uitjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 863.37 kcal
Koolhydraten 77.01 g
waarvan suikers 13.95 g
Vet 37.07 g
waarvan verzadigd 5.56 g
Proteïnen 45.2 g
Vezels 5.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin