Poké bowl met gerookte zalm, komkommer en avocado

30 MIN
2 personen
Poké bowl met gerookte zalm, komkommer en avocado

Foodbagchef Jolien: "Voor deze rijstbowl haalde ik mijn inspiratie bij de poké bowl: een Hawaïaanse lekkernij waarbij je een flinke portie rauwe groenten combineert met een stukje vis of gebakken kip. Leuk om te mealpreppen; bewaar de verschillende componenten in aparte bakjes."

Ingrediënten

  • 125 gr witte rijst
  • 100 gr gerookte zalm
  • ½ teeentje knoflook
  • 20 gr gember
  • ½ limoen
  • 20 ml sojasaus
  • 1 wortel
  • ½ komkommer
  • 100 gr minipruimtomaatjes
  • 1 avocado
  • 125 gr volle yoghurt
  • 2 el zoete chilisaus
  • ½ kl honing
  • olie
  • 2 el witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Zalm: snijd de gerookte zalm in hapklare stukken. Pers de knoflook en rasp de gember tot je 0,5 kl per persoon hebt. Pers de limoen. Meng de gerookte zalm met de knoflook, gember, helft van het limoensap, sojasaus, honing en een scheutje olie. Zet in de koelkast.
  3. Rasp de wortel fijn (schillen hoeft niet). Snijd de komkommer in halve plakjes, halveer de kerstomaten en snijd het vruchtvlees van de avocado in parten. Kruid met zout en zwarte peper. Schep de groenten in aparte kommetjes.
  4. Giet de witte wijnazijn (zie tip) bij de rijst. Proef en breng verder op smaak met extra witte wijnazijn.
  5. Saus: meng de rest van het limoensap met de yoghurt en zoete chilisaus. Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Stel de rijstbowl samen met de gerookte zalm, rijst en groenten. Lepel de saus erover. Smakelijk!
  7. TIP: Heb je geen witte wijnazijn in huis? Gebruik een variant zoals rijstazijn, natuurazijn of sushi- azijn.