Pizzetta met champignons, paprika en olijven

20 MIN
2 personen
Pizzetta met champignons, paprika en olijven

Lekker originele vegetarische pizzetta's op pitabroodjes met een topping van champignons, paprika en olijven. En mozzarella die er mooi overheen smelt, zalig!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 250 ml tomatenpassata
  • 250 g champignons
  • 1 puntpaprika
  • 2 grote pitabroodjes
  • 125 g mozzarella
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 kl balsamico
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de sjalot, de knoflook en de helft van de oregano aan gedurende 2 minuten. Voeg de passata toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  2. Snij ondertussen de champignons in plakjes en de puntpaprika in ringetjes. Halveer de pitabroodjes. Snij de mozzarella in blokjes en halveer de olijven. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Leg de pitahelften met de opengesneden kant naar boven op het bakpapier. Bestrijk met de tomatensaus en verdeel er plakjes champignon, paprikaringetjes, zwarte olijven en blokjes mozzarella over. Bestrooi met de rest van de oregano. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Meng de resterende olijfolie, balsamico, peper en zout in een kommetje. Doe de rucola in een kom en besprenkel met de dressing.
  5. Serveer de pizzetta's met de rucolasalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 616.91 kcal
Koolhydraten 52.34 g
waarvan suikers 8.05 g
Vet 32.23 g
waarvan verzadigd 11.24 g
Proteïnen 24.59 g
Vezels 11.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin