Pizzabaguette met kippengehakt, champignons en tomaat

45 MIN
2 personen
Pizzabaguette met kippengehakt, champignons en tomaat

Chef Deborah: "De ouders van collega Ellen wisten hoe ze hun kinderen moesten verwennen na een eerste schooldag. Toen stond deze pizzabaguette, zij noemden het partybrood, steevast op het menu. Nu maakt Ellen het zelf ook regelmatig klaar voor haar eigen kinderen."

Ingrediënten

  • 125 gr champigons
  • 200 gr kippengehakt
  • 200 gr tomatenpulp
  • 2 kl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 tomaten
  • 4 panini broodjes
  • 100 gr geraspte kaas
  • 50 gr rucola
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak het gehakt samen met de champignons gaar op middelhoog vuur. Giet de tomatenpulp erbij en kruid met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
  4. Snijd de tomaten in blokjes (zie tip).
  5. Snijd de panini broodjes overlangs doormidden. Schep op elke helft wat van het gehakt-champignonmengsel en druk aan. Schik vervolgens de tomaat erop. Werk af met de geraspte kaas, overige Italiaanse kruiden en een scheutje olijfolie. Schik de broodjes op de bakplaat en plaats onder de grill, tot de kaas goudbruin kleurt.
  6. Breng intussen de rucola op smaak met wat olijfolie, zout en zwarte peper.
  7. Haal de pizzabaguette uit de oven en serveer onmiddellijk. Werk af met de rucola. Smakelijk!
  8. TIP: Of snijd de tomaat in plakjes i.p.v. blokjes. Sneller en even lekker.