Pizza vegetale met geitenkaas

30 MIN
2 personen
Pizza vegetale met geitenkaas

Een lichte pizza? Ja, het kan! Als je hem helemaal vollaadt met groentjes en wat plakjes geitenkaas heb je een heerlijk voedzame en toch niet te zware pizza. Met nog een lekker fris rucolaslaatje erbij maak je er een gezond en licht avondmaal van. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 pizzadeeg
  • 100 g geitenkaas
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode en gele paprika in reepjes. Snij de rode ui in ringen. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de paprika, rode ui en knoflook toe. Laat 15 minuten garen op een matig vuur, roer regelmatig om. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  2. Halveer de olijven. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de geitenkaas in plakjes. Roer de olijven en oregano door de gebakken paprika's. Kruid met peper en zout. Beleg de pizza met de groenten en schik er de plakjes geitenkaas op. Zet 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout. Snij de pizza in stukken en serveer met de rucola met de dressing erover gesprenkeld.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 625.37 kcal
Koolhydraten 50.83 g
waarvan suikers 18.73 g
Vet 35.64 g
waarvan verzadigd 12.24 g
Proteïnen 21.65 g
Vezels 9.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin