Pizza met zeevruchten

25 MIN
4 personen
Pizza met zeevruchten

Ingrediënten

  • 4 vellen pizzadeeg
  • 250 g roze garnalen
  • 400 g inktvis, voorgekookt en in ringen
  • 16 mosselen, gekookt, zonder schelp
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 bollen mozzarella, in plakken
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 el olijfolie
  • 1 handvol basilicum, grof gehakt
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  2. Doe de tomatenpassata in een kom en breng op smaak met knoflook, oregano, peper en zout.
  3. Rol de pizzadeegbodems uit en bestrijk met de gekruide tomatensaus. Verdeel er de uiringen, de inktvis, de garnalen en de mosselen over. Werk af met plakjes mozzarella en besprenkel met wat olijfolie.
  4. Schuif de pizza's in de oven en bak 15 minuten. Garneer ze nadien met de basilicum en dien op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 938.39 kcal
Koolhydraten 79.37 g
waarvan suikers 14.06 g
Vet 36.57 g
waarvan verzadigd 16.22 g
Proteïnen 70.01 g
Vezels 6.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin