Pizza met romige spinazie, ei en Parmaham

30 MIN
4 personen
Pizza met romige spinazie, ei en Parmaham

Tover een snelle pizza op tafel, door bladerdeeg als basis te gebruiken. Daarbij komt romige spinazie, een ei en krokante parmaham. Simpel en smakelijk!

Ingrediënten

  • plakje parmaham, in dunne reepjes
  • 375 g bladerdeeg
  • 500 g spinazie
  • 30 g parmezaan, geraspt
  • 6 el mascarpone
  • 4 eieren
  • 4 el tomatensaus

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snij in 4 gelijke rechthoeken. Leg ze op bakpapier. Kerf in elk stuk een rand van 1 cm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Verdeel de tomatensaus samen met de spinazie over het bladerdeeg. Zet de taartjes 12 minuten in de oven.
  4. Maak bij de 4 taartjes een kuiltje in de spinazie en breek hierin een ei. Leg rond het ei wat mascarpone en overstrooi met parmezaan.
  5. Verlaag de temperatuur van de oven op 200 °C en zet ze opnieuw 5 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin ziet. Leg er de reepjes parmaham op en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 580.63 kcal
Koolhydraten 38.08 g
waarvan suikers 6.94 g
Vet 39.13 g
waarvan verzadigd 18.95 g
Proteïnen 19.42 g
Vezels 3.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin