Foodbagchef Caroline: "It's pizzatime! Altijd feest in huis als ik pizza's op het menu zet. Wij houden ervan om alle kommetjes met toppings op tafel te zetten. Zo kan iedereen z'n eigen pizza beleggen."
Ingrediënten
250 gr champignons
1 stengel prei
2 pizzabodems
200 gr tomatenpulp
2 kl gedroogde Italiaanse kruiden
2 sneetjes gegrilde ham
50 gr Gran Moravia, of parmezaan
zout
zwarte peper
olijfolie
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de champignons in plakjes en prei in ringen van 0,5 cm.
Schik de pizzabodem op de bakplaat, bestrijk met een laagje tomatenpulp en kruid met de Italiaanse kruiden. Verdeel de champignons en prei over de pizza (zie tip). Snijd de ham in reepjes en strooi over de pizza. Kruid met zout, zwarte peper en besprenkel met olijfolie. Strooi 3/4 van de Gran Moravia erover.
Bak de pizza 15 min. op een rooster onderaan de oven, tot de bodem krokant is.
Strooi de rest van de Gran Moravia over de pizza. Snijd de pizza in punten. Smakelijk!
TIP: Heb je groenten over? Stoof in wat olijfolie, kruid met zout, zwarte peper en Italiaanse kruiden en serveer apart erbij.