Pizza met gele courgette en ricotta, tomaat en Gran Moravia

30 MIN
2 personen
Pizza met gele courgette en ricotta, tomaat en Gran Moravia

Foodbagchef Jolien: "Pizza bianca (letterlijk 'witte pizza') is een pizza met witte saus in plaats van de traditionele tomatensaus. Ik maak een basis van ricotta en Gran Moravia en beleg de pizza met gele courgette en tomaatjes. Molto bene!"

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • 125 gr ricotta
  • 2 kl bruscetta verde kruidenmix
  • 1 gele courgette
  • 200 gr tomaten, Toma Gusto van Stoffels
  • 2 pizzabodems
  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • snuifje gedroogde tijm

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Ricotta: pers de knoflook. Hak de helft van de Gran Moravia fijn. Meng beide met de ricotta en bruschetta verde. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Snijd de courgette in plakjes van 1 cm en de tomaten in blokjes van 1 cm.
  4. Bestrijk de pizzabodem met de ricottamengeling en beleg met de courgette en tomaat. Bestrooi met de gedroogde tijm, rest van de Gran Moravia en besprenkel met olijfolie. Leg de pizza op de bakplaat en bak 15 min. in de oven, tot de kaas goudbruin kleurt en de pizzabodem krokant is (zie tip).
  5. Snijd de pizza in punten en serveer meteen. Smakelijk!
  6. TIP: De ideale ovenstand voor een pizza, is de combinatie van hetelucht met onderwarmte. Dat zorgt voor een gelijkmatige garing én een krokante bodem.