Pizza met geitenkaas, walnoten, champignons, paprika en rucola

30 MIN
2 personen
Pizza met geitenkaas, walnoten, champignons, paprika en rucola

Chef Jolien: "Met een pizza bianci of plaattaart zet je in een mum van tijd een smakelijk gerecht op tafel. Wij beleggen onze pizza met een hartig geitenkaasje en 3 soorten groenten. De notencrunch maakt het helemaal af!"

Ingrediënten

  • 125 g witte champignons
  • 1 rode paprika
  • 25 g walnoten
  • 1 stuk kruimeldeeg
  • 150 g bio getakaas
  • 50 g Gran Moravia, of parmezaan
  • 1 el vloeibare honing
  • 50 g rucola
  • olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de champignons en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper.
  3. Hak de walnoten grof (zie tip).
  4. Rol het kruimeldeeg open met het bijgevoegde bakpapier en schik op een bakplaat. Verkruimel de getakaas erover en schik de groenten en walnoten erop. Strooi de Gran Moravia erover en bak 20 min. in de oven, tot het deeg gaar en goudbruin is.
  5. Haal de plaattaart uit de oven, besprenkel met de vloeibare honing en werk af met de rucola. Snijd de plaattaart in punten. Smakelijk!
  6. TIP: Je kan de walnoten ook even roosteren in een pan met een snuifje cayennepeper en de plaattaart daarna afwerken met de walnoten.