Pizza met bresaola en rucola

25 MIN
2 personen
Pizza met bresaola en rucola

Een heerlijke pizza voor fijnproevers met bresaola, dat is gedroogd Italiaans rundsvlees. Doe daar nog wat rucola en parmezaanschilfers bij, en je weet dat het lekker zal zijn.

Ingrediënten

  • 1 pizzadeeg
  • 8 plakjes bresaola
  • 50 g rucola
  • 1 bol mozzarella
  • 20 g parmezaanschilfers
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 el balsamico
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 250 °C. Snij de mozzarella in plakjes. Rol het pizzadeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met passata en beleg met plakjes mozzarella. Bestrooi de pizza met de gedroogde oregano, kruid met peper en zout en zet 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Haal de pizza uit de oven en beleg met de rucola, bresaola en parmezaanschilfers. Besprenkel met de balsamico en extra vierge olijfolie. Kruid met peper en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 655.76 kcal
Koolhydraten 41.18 g
waarvan suikers 8.77 g
Vet 34.89 g
waarvan verzadigd 16.38 g
Proteïnen 42.56 g
Vezels 3.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin