Pizza kip tandoori

35 MIN
2 personen
Pizza kip tandoori

Pizza kip tandoori is uiteraard geen typisch gerecht uit de Indiase keuken, maar dat houdt niet tegen dat deze originele pizza een smaakbommetje van formaat is!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 4 el yoghurt
  • 3 kl tandoori kruidenmix
  • 1 kipfilet
  • 300 ml tomatenpassata
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 1 pizzadeeg
  • 80 g emmentaler
  • 10 g koriander
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers het teentje knoflook en pers het sap van de halve citroen. Doe 3 eetlepels yoghurt in een kom en meng er 2 koffielepels tandoorikruiden, de geperste knoflook, het citroensap en een snufje zout door. Leg de kipfilet in de marinade en zet minimum 10 minuten in de koelkast. (TIP: deze stap kan je eventueel al een dag op voorhand doen).
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tomatenpassata in een kom en meng er 1 koffielepel tandoorikruiden en 1 eetlepel yoghurt onder. Snij de rode ui in plakjes. Snij de groene paprika in blokjes.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Haal de kip uit de marinade en leg op het bakpapier. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Leg een stukje bakpapier voor je uit en leg er de pizzadeeg op en bestrijk met de passata. Verdeel er de plakjes rode ui en de blokjes groene paprika over.
  5. Haal de kip uit de oven en snij in plakjes. Verdeel ze ook over de pizza. Bestrooi met de geraspte emmentaler. Til het bakpapier op en leg het op de bakplaat. Zet de pizza 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kip en het pizzadeeg gaar zijn. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
  6. Serveer de pizza met koriander erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 625.08 kcal
Koolhydraten 50.07 g
waarvan suikers 15.46 g
Vet 23.36 g
waarvan verzadigd 12.39 g
Proteïnen 45.14 g
Vezels 7.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin