Pizza-courgettebootjes met ham en olijven

30 MIN
2 personen
Pizza-courgettebootjes met ham en olijven

Deze pizza-courgettebootjes zijn een originele en lekker lichte variatie op de klassieke pizza. We beleggen ze met hamblokjes, mozzarella en olijven. Pizzafeestje en toch zo gezond, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 bol mozzarella
  • 30 g zwarte olijven
  • 150 g hamblokjes
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Halveer de courgettes in de lengte en schraap met een koffielepel wat van het vruchtvlees uit de courgette (ongeveer een halve centimeter diep). Hak het vruchtvlees grof.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot, het vruchtvlees van de courgette en de knoflook aan gedurende 3 minuten. Voeg de oregano en de aangegeven hoeveelheid tomatenpassata toe. Schep goed om, kruid met peper en zout en laat nog 4 minuten pruttelen.
  3. Snij de mozzarella in blokjes. Halveer de olijven. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de courgettebootjes op. Verdeel er de tomatensaus over en leg er de hamblokjes, de olijven en mozzarella op. Kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Serveer de pizza-courgettebootjes met de gemengde sla met de dressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 563.66 kcal
Koolhydraten 24.74 g
waarvan suikers 19.22 g
Vet 36.15 g
waarvan verzadigd 12.89 g
Proteïnen 33.41 g
Vezels 7.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin